Arvika Fjärrvärme fyller 25 år!

Bild på baracker vid Lycke fjärrvärmecentral innan bygget. Text: Arvika fjärrvärme fyller 25 år!

Sedan 1996 har Arvika Fjärrvärme försett sina kunder – hushåll och företag med värme och varmvatten, vilket gör den till stadens äldsta streamingtjänst.

Sedan bolaget bildades i december 1996 har Arvika Fjärrvärme försett sina kunder, hushåll och företag, med värme och varmvatten, vilket gör den till stadens äldsta streamingtjänst.

Cirka 510 kundanläggningar är anslutna. Årsproduktionen är 110 GWh värme. Andelen återvunnen värme från närliggande industrier utgörs av cirka 22% och förnybart bränsle från närliggande sågverk cirka 78%.
Resterande andel utgörs av cirka 2% spetsenergi som i dag i huvudsak består av bioolja. Fjärrvärmen i Arvika har också bidragit till såväl förbättrad luft som minskat utsläpp av CO2. De senaste 10 åren har årligen investerats cirka 3 mnkr i miljörelaterade projekt och lika mycket i reinvestering/utveckling av anläggningarna. Bolagets mål är att senast 2030 ha 100% fossilfri produktion.

Fakta: Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige, men många vet inte vad det är. För att göra det enklare att förstå togs konceptet streamad värme fram, med målet att öka kunskapen och förståelsen hur det faktiskt fungerar. Vi kallar det för streamad värme eftersom den strömmas i rör under marken. Streamad värme innebär att Arvika Fjärrvärme står för all utveckling av tjänsten och du som kund bara använder den värme som du behöver - dygnet runt, året om.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 december 2021
Sidansvarig: Thomas Malmstedt