Gamla nät släcks ner – dags att se över din internetuppkoppling

Gammal svart telefon med lur och nummerskiva

Tillhör du dem som fortfarande surfar på internet via telefonjacket eller mobilt internet med 3G? Då behöver du snart en annan lösning.

Sveriges mobiloperatörer har gemensamt kommit överens om att bredbandstekniken 2G och 3G ska vara släckt i slutet av 2025 och ADSL senast 2026. ADSL är en teknik som ursprungligen är byggd för fast telefoni, det vill säga att fastigheten är ansluten via en koppartråd med relativt dålig kapacitet.

Se över din uppkoppling redan nu

Du som fortfarande surfar via ADSL eller 2G/3G riskerar alltså att stå utan internetuppkoppling. Nedsläckningen berör såväl privatpersoner som företag i hela Sverige. Allt från uppkopplade larm och robotgräsklippare till hissar och elmätare kan sluta fungera när näten släcks. Därför är det viktigt att du i god tid ser över din uppkoppling och börja titta på andra lösningar för att övergången ska bli så smidig som möjligt.

Du kan läsa mer utfasningen av 2G och 3G på webbsidan bytnät.nu Länk till annan webbplats..

Vi hjälper dig med fiberanslutning

Vi på Teknik i Väst hjälper dig som vill ha fiberanslutning till din bostad eller ditt företag. Vi har egen kundtjänst och personal lokalt. Du hittar mer information och kan skicka in en intresseanmälan här på vår webbplats:

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2024
Sidansvarig: Annelie Pettersson