Anslut dig

kablar

Du som äger en fastighet i Arvika kommun och är skriven på adressen kan göra en intresseanmälan. Vill du ansluta ett fritidshus, flerbostadshus eller företag skickar du e-post för att få en offert.

Uppge fastighetsbeteckning och dina kontaktuppgifter så återkopplar vi och ställer de frågor vi behöver ha svar på för att kunna ge dig en offert.

Efter intresseanmälan

När vi har tagit emot din anmälan skickar vi ut ett avtalsunderlag till dig, som du fyller i och skickar in till oss. Generellt ansluter vi fastigheter i samma ordning som vi mottagit avtalen.

Så går anslutningsprocessen till

Där det finns fiber fram till din tomtgräns är det bara grävningen på din tomt som behövs.
En tekniker kommer hem till dig och kontrollerar att mediaboxen på din inomhusvägg har kontakt hela vägen ut i nätet. Din installation är klar och du beställa de tjänster du är intresserad av.

Hur lång tid tar det innan jag kan bli ansluten?

Eftersom förhållandena ser så olika ut inom kommunen är det svårt att ge en exakt tidsuppskattning, så nedanstående tider är endast ungefärliga riktlinjer.

  • Inom tätorterna där det bara behöver grävas på din tomt är det 3-4 månaders anslutningstid, längre under vintermånaderna.
  • På landsbygden försöker vi samla ihop ett antal anslutningar inom samma område innan vi bygger ut nätet till nya kunder. Där kan det därför dröja 2-3 år eller mer.

Funderar du över något?

Tveka inte att kontakta oss för mer information eller om du har några frågor, se kontaktrutan nedan.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2024
Sidansvarig: Annelie Pettersson