Information via SMS

Mobil i hand med info om driftstörning

Strömavbrott! Vattenläcka! Slambilen kommer! Få information om avbrott och planerade arbeten direkt till din telefon. Vi erbjuder en kostnadsfri SMS-tjänst där du kan registrera dig för att få information om driftstörningar, planerade arbeten eller aviseringar inför slamtömning med mera.

Aviseringarna kan till exempel röra sig om akuta vattenläckor, planerade vattenavstängningar, elavbrott, avbrott i fjärrvärmeleveransen eller kommande slamtömning.

Tjänsten används nu för boende inom Arvika och Eda kommun främst för VA och renhållningsaviseringar, men även aviseringar som rör de kommunala gatorna kan förekomma. i Arvika finns tjänsten också för aviseringar inom el och fjärrvärme.

Aviseringstjänsten är ett komplement till den driftinformation som vi publicerar här på vår webbplats samt på arvika.se, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eda.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på Arvikas Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt Edas Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att ett SMS kan skickas först när vi har lokaliserat felet och vet omfattningen samt vilka fastigheter som berörs.

Hur fungerar tjänsten?

Aviseringstjänsten skickar automatiskt ut ett sms till alla mobilabonnemang som är registrerade på den eller de adresser som berörs av ett avbrott. Är du folkbokförd på en annan adress eller om du har ett oregistrerat kontantkort eller ett företagsabonnemang behöver du själv registrera ditt mobilnummer nedan för att få våra SMS-aviseringar.

Du kan även registrera ditt fasta telefonnummer (hemtelefon) för att bli uppringd (uppringande telefonnummer är alltid 072-400 50 26) och få ett automatiskt röstmeddelande uppläst och/eller din e-postadress för att få våra aviseringar.

Självklart använder vi inte våra SMS-utskick till någon form av försäljning eller marknadsföring. Det går inte heller att besvara de SMS som vi skickar.

Vill du registrera fler mobilnummer?

Genom att fylla i formuläret nedan kan du registrera fler mobilnummer än det som av automatik blir registrerat i vårt system. Det kan till exempel vara om:

  • Du inte bor i Arvika eller Eda kommun men äger en fastighet/fritidshus som du vill ha information om.
  • Du har en arbetsmobil eller annat mobilnummer som inte är registrerat på din folkbokföringsadress.
  • Du har ett oregistrerat kontantkort eller ett skyddat mobilnummer.
  • Du äger fler fastigheter än en och vill ha information om varje enskild fastighet.
  • Du önskar få information om driftstörningar som berör den fastighet där till exempel en äldre anhörig bor.

Gör så här för att registrera ditt mobilnummer

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan för att registrera eller avregistrera dig eller en familjemedlem för SMS-utskick. Via formuläret kan du även kontrollera dina uppgifter samt registrera fler nummer.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2022
Sidansvarig: Petter Niljung